Pleinspelen

Met Pleinplakkers creëer je de leukste schoolplein spelletjes. Deze vrolijke schoolpleinplakkers stimuleren kinderen om samen actieve en leerzame spelletjes te doen. We hebben Pleinplakkers voor bestaande pleinspelen, zoals Ganzenbord of Twister, maar kinderen kunnen natuurlijk ook hun fantasie de vrije loop laten en zelf spellen voor op het plein bedenken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

  • Wij kunnen de plakkers voor je plaatsen
  • Duurzame en milieuvriendelijke pleinversiering
  • Vorst-, sneeuw- en zoutbestendige plakkers
  • Maak je eigen schoolplein met onze ontwerptool

Wil je meer informatie over de pleinspelen van Pleinplakkers? Neem contact met ons op via 032 485890927. We adviseren je graag vrijblijvend over de juiste keuze voor een spel op jouw plein.

De leukste pleinspelen

Varieer eindeloos met de Pleinplakkers en maak van het schoolplein één groot speelparadijs vol uitdagende en educatieve spelletjes. Bekijk alle spelideeën en spelregels, zoals bijvoorbeeld de volgende spellen:

Schoolplein spelletjes

Twister

We kennen allemaal de Twistermat waarbij je je staande moet houden terwijl je jezelf in de meest ingewikkelde posities wringt. Met Pleinplakkers kun je een Twistermat permanent als spel op het schoolplein aanbrengen. Zo kunnen de leerlingen dit leuke pleinspel elke pauze spelen, zónder hun schoenen uit te doen!

Alfabetspel

Met dit alfabetspel kun je de fantasie de vrije loop laten. Er zijn namelijk geen vaste spelregels voor dit spel voor op het plein. Laat bijvoorbeeld één iemand een vraag stellen, waarna de overige spelers zo snel mogelijk op de eerste letter van het goede antwoord moeten springen.

Cijferspel

Ook voor deze vrolijke cijferslak zijn geen geschreven regels. Je kunt zelf de leukste schoolplein spellen bedenken. Laat iemand bijvoorbeeld een som noemen, waarna de andere spelers zo snel mogelijk op het goede antwoord moeten gaan staan. Een leuk én leerzaam spel voor in de pauze.

Slangenspel

Dit schoolpleinspel wordt gespeeld volgens de Ganzenbord-regels. Met een dobbelsteen wordt het aantal stappen vooruit bepaald. Kom je op een vakje met een ladder? Dan mag je de ladder vooruit volgen. Kom je op een vakje met een touw? Dan moet je terug. Wie als eerste de finish haalt, heeft gewonnen.

Meer schoolpleinspellen

Pleinplakkers heeft een ruim aanbod aan spellen voor op het schoolplein. Zoek je nog meer inspiratie voor een actieve en educatieve invulling van de pauzes?  Naast pleinspelen hebben we ook pleinversiering, sportvelden, verkeerspleinen en sportvelden.

Pleinplakkers plaatsen

Wanneer je de pleinspelen van Pleinplakkers bestelt, kun je ervoor kiezen om ze ook door ons te laten plaatsen. De plakkers worden met behulp van een gasbrander gesmolten, waarna ze zich aan de tegels hechten. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de Pleinplakkers zelf te leggen. Bekijk daarvoor onze leginstructies.

Contact

Wil je meer weten over de Pleinplakkers of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op via 032485890927 of stuur een e-mail naar info@pleinplakkers.be. Bekijk onze leginstructie om de Pleinplakkers zelf te plaatsen.